MIXTV1.COM

Igrači optužuju The First Descendant da kopira Destiny 2

Tvorac looter shootera The First Descendant, NEXON, našao se na meti zajednice koja ga optužuje da je kopirao umjetnički stil sci-fi pucačine Destiny 2.

I prije nego što je stigao, znali smo da The First Descendant ne predstavlja veliko oličenje originalnosti pošto su ga od početka nazivali mješavinom Destinyja i Warframea.

Iako puno inspiracije vuče od drugih igara sličnog tipa, otkako je došao u ruke igrača, mnogi tvrde da je gotovo doslovno preuzeo assete iz Bungijevog Destinyja 2 među kojima su raznorazne ikone pa čak i izgled oružja, sažeo je Forbesov Paul Tassi u svojem članku primjera koji bi mogli ukazivati na potencijalna kopiranja.

Igrači optužuju The First Descendant da kopira Destiny 2

Uistinu, kad pogledamo izgled ikona u The First Descendant i usporedimo ih s onima iz Destinyja, možemo primijetiti veliku sličnost. Jedino što ih na prvi pogled razlikuje je naizgledan pokušaj Nexona da minimalno izmijeni Destinyjeve ikone kako ne bi izgledale skoro identično.

Druga stvar je izgled puške Different Dream u The First Descendantu koja podsjeća na jednu od pušaka iz Destinyjevog serijala oružja – snajper IKELOS, primjećuju igrači igre koja je na tržište stigla početkom mjeseca.

Odgovor na pitanje je li Nexon uistinu svjesno kopirao tuđe assete ili je sličnost u igrama ovog tipa neizbježna, ostaje na subjektivnoj procjeni pojedinca. Sličnu priču već smo ove godine vidjeli s kontroverznom igrom Palworld koja je (neslužbenim mjerama) optužena da je kopirala ikonični izgled Pokemona.

Bez obzira ne sve, The First Descendant postigao je veliki uspjeh jer na Steamu u trenutku pisanja drži prvo mjesto u najprodavanijim te sedmo u najigranijim igrama ovog tjedna.

The post Igrači optužuju The First Descendant da kopira Destiny 2 appeared first on Reboot.

PROČITAJ VIŠE... https://reboot.hr/igraci-optuzuju-the-first-descendant-da-kopira-destiny-2/

MIXTV PUSH

VEZANE VIJESTI ZDRAVLJE

ZAGREB WEATHER

POPULARNO

www.mixtv1.com