MIXTV1.COM

Osim lica i ovaj dio tijela otkriva vaše godine – ne zaboravite ga pravilno njegovati

Njegu lica proširite i na ruke. Ključni su blagi proizvodi i hidratacija

Svi želimo izgledati zdravo i njegovano, po mogućnosti i mlađe. No, pogrešno stavljamo sav fokus na lice. Većina žena ima najmanje pet proizvoda za njegu lica, no morate biti svjesni da i neki drugi dijelovi tijela mogu otkriti vaše prave godine.

Vrat i ruke su među njima, a dermatolozi imaju savjete kako zamaskirati prve znakove starenja, ali i kako popraviti nastalu štetu. 

Imamo rješenje za problematičnu kožu i ljetne tegobe! 

Što se tiče vrata, na njemu je koža vrlo tanka i zahtijeva nježan tretman te zaštitu od UV zraka. Baš kao i lice. Zato ne štedite proizvode za njegu lica već ih nanesite i na vrat i dekolte.

Kad su u pitanju ruke, situacija je ponešto drugačija. Luigi Polla, dermatolog iz Ženeve kaže kako je koža na rukama iznimno osjetljiva i na nju utječe niz faktora. Dodaje kako prečesto pranje ruku, jako niske temperature, sunce ili vjetar mogu utjecati da koža puno ranije pokaže znakove starenja, izgubi volumen i postanje tanka.

Osim lica i ovaj dio tijela otkriva vaše godine – ne zaboravite ga pravilno njegovatiShutterstock

Pranje ruku

Ako stalno perete ruke, i kad to nije potrebno, posebno ako to uključuje vrelu vodu, jake sapune ili dezinfekcijska sredstva, to može uzrokovati iritaciju. Kako biste spriječili isušivanje ruku koristite nježne  sapune i nakon toga nanesite hranjivu kremu kako bi se koža oporavila i stvorila barijera na površini. 

Krema za ruke

Korištenje kvalitetne kreme za ruke je najbolji način za prevenciju starenja kože i održavanje vlage.

Sastojci koje treba tražiti u kremi za ruke su glicerin, urea, ceramidi, kiseline i biljna ulja. Treba izbjegavati sastojke koji isušuju kožu pa i AHA kiseline. Isto tako treba izbjegavati kreme na kojima je pH vrijednost viša od 7, savjetuje Polla.

Osim lica i ovaj dio tijela otkriva vaše godine – ne zaboravite ga pravilno njegovatiShutterstock

Vanjski čimbenici

Za razliku od ostalih dijelova tijela, ruke su često izložene vjetru, suncu i hladnoći. Svi ti faktori mogu uzrokovati suhoću i iritaciju, radi čega će koža izgledati starije. Kako biste pobijedili ovaj problem, Polla savjetuje da koristite rukavice zimi, čak i kada nije prehladno, dok ljeti trebate koristiti kremu sa zaštitnim faktorom. Ne zaboravite namazati i dlanove.

N. M.

 

PROČITAJ VIŠE... https://ordinacija.vecernji.hr/budi-lijepa/osim-lica-i-ovaj-dio-tijela-otkriva-vase-godine-ne-zaboravite-ga-pravilno-njegovati/

MIXTV PUSH

VEZANE VIJESTI ZDRAVLJE

ZAGREB WEATHER

POPULARNO

www.mixtv1.com