MIXTV1.COM

Krajnje je vrijeme za riješiti se masnoća na trbuhu – ovo je pet vježbi koje će vam pomoći

Osim što ćete bolje izgledati, vježbanje će vam pomoći da smanjite rizik od dijabetesa i bolesti srca

Jedan od problema koji donose godine je gubitak mišićne mase, a s njim dolaze i potencijalni problemi poput osteoporoze, artritisa i boli u leđima. To možete izbjeći ako ste cijelo vrijeme aktivni, a dodatna korist je što ćete se riješiti masnoća s trbuha.

Također ćete smanjiti rizik od dijabetesa tip 2, moždanog udara i bolesti srca. Kad je riječ o vježbanju, na vrhu prioriteta nalazi se trening snage jer će vam pomoći da mišići ostanu jaki i smanjit će probleme s leđima.

Je li hodanje po stepenicama odlična vježba ili gubitak vremena?

Ovo je pet vježbi koje su vam dovoljne da izgubite masnoće, poboljšate zdravlje i usporite starenje.

1. Čučanj s bučicom

Ispružite ruke s bučicom ispred prsa. Cijelo tijelo mora biti zategnuto, kukove gurnite prema naprijed i spustite se u čučanj dok vam bedra ne dođu u položaj paralelan s podom. Podižite se kukovima i petama, istežući kvadricepse i gluteuse. Vježbu ponovite 10 puta u 3 serije.

Krajnje je vrijeme za riješiti se masnoća na trbuhu – ovo je pet vježbi koje će vam pomoćiShutterstock

2. Rumunjsko mrtvo dizanje sa šipkom

Uzmite šipku i držite je ravno ispred tijela. Istegnite prsa i opustite koljena, kukove zabacite prema nazad dok spuštate šipku uz noge. Jednom kad osjetite da vam je gornji dio noge istegnut, kukove zabacite prema naprijed, stisnite mišiće stražnijice i vratite se u početni položaj. Vježbu izvedite u 3 serije uz 10 ponavljanja svaki put.

3. Bench press na kosoj klupi s bučicama

Uzmite po jednu bučicu u svaku ruku, lezite na klupu, ispružite ruke i držite ih ravno. Ramena i lopatice istegnite prema unatrag i spuštajte bučice prema prsima. Dobro istegnite prsa i pritiskom opet rukama teret gurajte prema van i tako ponavljajte, stežući tricepse. Vježbu ponovite 3 puta uz 8 ponavljanja.

4. Veslanje sa sajlama

Krajnje je vrijeme za riješiti se masnoća na trbuhu – ovo je pet vježbi koje će vam pomoćiShutterstock

Ova se vježba izvodi na spravi za veslanje kojih ima u svakoj teretani. Sjedite uspravno, noge istegnite do kraja. Kada vučete sajlu, pazite da laktove vučete prema nazad i prema kukovima, stisnite leđne mišiće kad se vraćate. Prije ponavljanja, stegnite ramena. Vježbu izvedite 3 puta uz 10 ponavljanja.

5. Iskoraci unazad s bučicama

Držite bučicu u svakoj ruci. Napravite iskorak unatrag. Peta mora biti čvrsto na podu, a spuštate se dok koljenom ne dotaknete pod. Prednjom nogom se odgurnite kako biste se vratili u početnu poziciju. Ponovite s drugom nogom. Vježbu izvodite 3 puta po 10 ponavljanja za svaku nogu.

N. M.

PROČITAJ VIŠE... https://ordinacija.vecernji.hr/budi-lijepa/vjezbanje/krajnje-je-vrijeme-za-rijesiti-se-masnoca-na-trbuhu-ovo-je-pet-vjezbi-koje-ce-vam-pomoci/

MIXTV PUSH

VEZANE VIJESTI ZDRAVLJE

ZAGREB WEATHER

POPULARNO

www.mixtv1.com