MIXTV1.COM

Kontakt &Info

  •      >>

         email:

         mixtv.eu@gmail.com


 
 

Ovo su 4 restorana u Splitu s posebnom ponudom koja morate posjetiti

Split je grad poznat po svojoj bogatoj povijesti i šarmu, no posljednje vrijeme pratimo i raznoliku gastro ponudu. Kada govorimo gastronomiji, možemo zaključiti kako Split ima brojna odlična mjesta, počevši od tradicionalnih restorana, konoba do nešto modernijih lokala. No, mi ćemo se u ovom članku fokusirati na 4 mjesta koja imaju nešto drugačiju ponudu s odmakom od uobičajenog. Iako je riječ o lokalima različitog koncepta, zajednička im je originalnost i ljubav prema hrani, a za sve gurmane su nezaobilazne oaze. Krenimo redom.

restorana

Restoran Krug

Nedavno smo pisali oovom restoranu iza kojeg stoje mladi i talentirani entuzijasti koji su svoje karijere brusili u inozemstvu da bi mogli gradu pružiti nešto novo i drugačije. Krug je intiman restoran s otvorenom kuhinjom, a gosti su smješteni oko pulta koji je okružuje. To im omogućava da pruže personaliziranu i pažljivu uslugu. Njihov cilj je raditi samo sa svježim i organskim sastojcima koje nabavljaju od lokalnih farmera, mesara i ribara. Prostor nije velik, ali je ugodan i pročišćen kao i cjeloviti pristup prema namirnicama. Sve se u restoranu odvija oko masivnog šanka s 12 mjesta za kojim ljudi sjede i promatraju sve što se događa ispred njih. Ovo je zaista posebno iskustvo i mjesto koje je osvojilo gurmane diljem Hrvatske. Ako želite probati nešto drugačije, a istovremeno nepretenciozno, ovo mjesto se ne zaobilazi.

restorana

restorana

BÒME Boutique Restaurant

BÒME Boutique Restaurant u Splitu je ekskluzivno mjesto koje se izdvaja po svom sofisticiranom pristupu kuhinji i pažljivom uređenju prostora. Smješten u popularnom splitskom kvartu, BÒME nudi jedinstveno gastronomsko iskustvo koje spaja mediteransku i međunarodnu kuhinju s modernim kulinarskim tehnikama. Restoran je poznat po korištenju svježih, lokalnih sastojaka, od kojih mnogi dolaze s okolnih tržnica i izravno od proizvođača. Jelovnik je sezonski i često se mijenja kako bi odražavao najbolje što određeno doba godine može ponuditi. Jela su osmišljena s velikom pažnjom prema detaljima, što osigurava vrhunski okus i prezentaciju.

restorana

gastro

Gudin Pigeria

Novo cool mjesto na splitskom Pazaru. Gudin je posvećen dobroj i uzbudljivoj hrani, fokusiran samo na mesu svinje kao glavne namirnica. Pripremaju super praseći doručak gdje možete uživat u domaćim jajima, sour dough focacci, lardu, mortadeli, finim šunkama, kozjem kajmaku iz opg Rajić, raznim pršutima, pečenici, čvarcima, kapulici…Ovdje možete kušati i pečenog mliječnog praščića, a vinska karta je impresivna.

split

pazar

Pinku fish and Wine

Pinku Fish and Wine je restoran u Splitu poznat po svojoj specijalizaciji u pripremi svježe morske hrane i pažljivo odabranim vinima. Smješten u staroj jezgri grada, ovaj simpatičan i mali restoran nudi jedinstveno gastronomsko iskustvo koje spaja najbolje od lokalne ribarske tradicije s modernim kulinarskim tehnikama. Restoran se ističe svojim fokusom na korištenje svježih, lokalnih sastojaka, osobito plodova mora. Jelovnik Pinku Fish and Winea često se mijenja kako bi pratio sezonsku dostupnost namirnica, osiguravajući tako najvišu kvalitetu i svježinu jela. Ako ste ljubitelji ribe koja je obrađena i prezentirana na nešto drugačiji način, onda je ovo mjesto za vas.

ponuda

pinku

PROČITAJ VIŠE... https://buro247.hr/4-restorana-split-posebna/

MIXTV PUSH

ZAGREB WEATHER

POPULARNO

www.mixtv1.com