MIXTV1.COM

Kontakt &Info

  •      >>

         email:

         mixtv.eu@gmail.com


 
 

Capri je i ove godine hit destinacija za kratko putovanje

Capri, bajkoviti talijanski otok s pravom nosi titulu jedne od najpoželjnijih destinacija za kratko putovanje. Njegova prirodna ljepota, bogata povijest i vrhunska atmosfera privlače posjetitelje iz cijelog svijeta. Čak i oni koji posjete otok na samo nekoliko dana, vraćaju se kući puni dojmova i nezaboravnih uspomena. Svake godine se ovo nameće kao jedna od “it” destinacija za posjetiti iz Hrvatske. Nije daleko, a možete u kratko roku osmisliti sebi savršeno putovanje u kojem ćete uživati, bilo s prijateljima ili obitelji.

Capri

Capri

Capri – popularna talijanska destinacija

Prva stvar koja očarava svakog posjetitelja je sama priroda Caprija. Kristalno čisto more je jedna od prvih stavki, dok impozantne stijene i zelene padine pružaju spektakularne poglede. Plava špilja, prirodni fenomen koji se mora doživjeti, ostavlja bez daha svojom intenzivnom plavom bojom. Ulazak u ovu špilju čamcem, uz refleksiju sunčeve svjetlosti koja stvara nebeski plavi sjaj, nezaboravno je iskustvo koje će svaki posjetitelj zauvijek pamtiti. I to je jedna od stavki koju morate staviti na svoju listu.

Capri je i ove godine hit destinacija za kratko putovanje

Capri je također poznat po svojim slikovitim gradovima. Grad Capri, smješten na istoimenom otoku, središte je otoka s brojnim trgovinama, kafićima i restoranima. Šetnja uskim ulicama, prepunim cvijeća i tipičnih mediteranskih kuća, vodi do poznatog Piazzetta, središnjeg trga gdje se lokalno stanovništvo i turisti okupljaju kako bi uživali u opuštenoj atmosferi. S druge strane, Anacapri, smješten na višoj nadmorskoj visini, pruža mirniji doživljaj i nudi spektakularne poglede s Monte Solara, najvišeg vrha otoka.

Capri

Gastronomska ponuda Caprija ne zaostaje za njegovim prirodnim ljepotama. Lokalne delicije, poput Caprese salate napravljene od svježih rajčica, mozzarelle i bosiljka, jednostavno su neodoljive. Također, ne smije se propustiti prilika za kušanje limoncella, tradicionalnog likera od lokalnih limuna, koji je savršen završetak svakog obroka. Morski plodovi, pripremljeni na različite načine, svježi su i iznimno ukusni, a posjetitelji će uživati u svakom zalogaju uz prekrasan pogled na more.

Capri nije samo prirodni raj, već i kulturna destinacija s bogatom povijesnom baštinom. Vila Jovis, rezidencija rimskog cara Tiberija, jedan je od najvažnijih arheoloških lokaliteta na otoku. Ova impresivna građevina pruža uvid u luksuzan život rimskih careva i nudi nevjerojatne poglede na Napuljski zaljev. Uz povijesne znamenitosti, Capri je bio i inspiracija brojnim umjetnicima i piscima, čiji tragovi se i danas mogu pronaći u brojnim muzejima i galerijama.

otok

Capri je i ove godine hit destinacija za kratko putovanje

Unatoč svojoj ekskluzivnosti, Capri ostaje pristupačan destinacija za sve vrste putnika. Redovite brodske linije povezuju otok s kopnom, a smještajne opcije variraju od luksuznih hotela do ugodnih privatnih apartmana. Bez obzira na budžet, svaki posjetitelj može uživati u jedinstvenom šarmu ovog mediteranskog dragulja.

otok

Capri je zasigurno destinacija koja se ne propušta, bilo da tražite avanturu ili opuštanje. Njegova kombinacija prirodnih ljepota, ukusne hrane i bogate povijesti čini ga idealnim mjestom za kratko, ali nezaboravno putovanje. Ovaj otok, nastavlja osvajati srca posjetitelja i ostaje hit destinacija i ove sezone.

PROČITAJ VIŠE... https://buro247.hr/capri-hit-destinacija/

MIXTV PUSH

ZAGREB WEATHER

POPULARNO

www.mixtv1.com